Online Marketing » SEO Limburg » Webdesign Limburg

Basisprincipes van goed webdesign

Webdesign Limburg SEOEen goed ontworpen website helpt een bedrijf zijn klantenbestand te vergroten en omzet te genereren. Het helpt de webmaster om de gebruikers van de website te informeren. Een slecht ontworpen website zorgt er daarentegen voor dat bezoekers op de terugknop klikken. Er zijn bepaalde elementen van webdesign die in een website moeten worden opgenomen en andere die ten koste van alles moeten worden vermeden. Er zijn ook enkele elementen die spaarzaam moeten worden gebruikt.

Een van de kritische factoren van een goede website is de snelheid van de website. Als uw website te langzaam laadt, zullen uw bezoekers de site snel verlaten. De beste manier om uw site snel te houden, is door deze eenvoudig te houden en alle grote elementen, zoals audio en video, tot een absoluut minimum te beperken … of ze volledig te elimineren. Verwijder overtollige code van de website en houd deze schoon en eenvoudig.

Uw website moet een duidelijk omschreven doel hebben. Mogelijk wilt u dat uw gebruikers een product kopen of zich aanmelden voor uw e-maillijst. Maak het de bezoekers van de site gemakkelijk om te gaan waar u wilt dat ze gaan en te doen wat u wilt dat ze doen. Als je wilt dat ze je hun e-mailadres geven, plaats dan het aanmeldingsformulier op een prominente locatie op elke pagina. Geef een call-to-action en een stimulans om u aan te melden. Als u een product wilt verkopen, moet u het de klant gemakkelijk maken om het product aan zijn winkelwagentje toe te voegen en af ​​te rekenen. Houd altijd het doel van de site in gedachten en geef een oproep tot actie om duidelijk te maken wat de gebruiker moet doen en waar hij naartoe moet gaan.

Houd de navigatie eenvoudig. U wilt niet dat klanten over de hele pagina kijken en proberen te vinden waarnaar ze op zoek zijn. In veel gevallen zou er een navigatiebalk bovenaan de pagina moeten zijn met alle belangrijke links. Extra navigatie aan de zijkant en onderaan de pagina maakt het voor bezoekers gemakkelijk om door uw website te navigeren

Let bij het ontwerpen van uw site goed op de kleuren. Verschillende kleuren hebben verschillende connotaties. Rood kan gevaar betekenen, of passie. Blauw en groen werken kalmerend. Groen kan worden geassocieerd met geld of met het buitenleven. Zorg ervoor dat de kleuren die u gebruikt het onderwerp van de website weerspiegelen. Als je meer dan één kleur gebruikt, zorg er dan voor dat de kleuren niet met elkaar botsen. Houd de kleuren complementair aan elkaar.

Het ontwerpen van een website is niet moeilijk, maar je moet het wel plannen voordat je begint met bouwen. Als u denkt dat u het ontwerp niet zelf kunt doen, kunt u altijd iemand anders inhuren om het webdesign te doen. Of u nu iemand inhuurt of het zelf doet, vergeet niet om de site eenvoudig en gemakkelijk te navigeren te houden. Maak het gebruiksvriendelijk en uw websitebezoekers komen keer op keer terug.