Niet-bevestigde rangschikking van Google Search voelt groot
De SEO-industrie is erg druk met het kijken naar de zoekresultaten van Google fluctueren en veranderen sinds dit weekend in Februari 2020. Google lijkt in het weekend een aantal rangschikkingsalgoritmeveranderingen te hebben geduwd die hebben geleid tot een grote verschuiving in de ranglijst van veel websites.

Voor alle duidelijkheid: Google heeft nog niet gereageerd op de speculatie rond deze update of bevestigd dat er zelfs een update heeft plaatsgevonden.
Altijd veranderen. Ja, de zoekresultaten van Google veranderen voortdurend en nieuwe pagina’s komen in de index, nieuwe signalen worden vernieuwd en Google brengt duizenden wijzigingen per jaar aan.

We weten dat, maar het is niet zo vaak dat we zo’n grote piek zien in zowel de SEO-community chatter als de tools voor rangcontrole. Rangcontrole tools. Hier zijn enkele screenshots van de populaire rangcontroletools. De toolproviders hebben gezegd dat ze veranderingen in de gebruikersinterface of de deduplicatiewijziging van het fragment niet meetellen met hun rangwijzigingen. Dus hoewel sommigen vermoeden dat de aanbevolen deduplicatie van fragmenten of een wijziging van de gebruikersinterface het resultaat is voor deze tools die de rangschommelingen tonen, lijkt dit niet juist te zijn.Zoals u ziet, zijn de meeste van deze trackingtools ‘off the charts’. Dit betekent niet dat uw site op een positieve of negatieve manier is beïnvloed. Maar volgens deze tools werd een behoorlijk aantal sites getroffen.

Nog steeds in beweging. Het lijkt erop dat deze update vanmorgen nog steeds bezig is. Sites die zaterdag zijn getroffen, zien nog steeds veranderingen vanaf deze ochtend. Zoals ik hierboven al zei, merkt u misschien op dit moment geen wijzigingen voor uw specifieke sites. Controleer dus voor nu uw analyses en beperk u tot uw organische Google-verkeer. Als je voor nu grote veranderingen ziet, wacht het af en houd het in de gaten als deze update wordt geregeld.

Waarom we schelen. Hoewel met de meeste Google-updates, met name de kernupdates, er geen oplossing is volgens Google, heeft het bedrijf algemeen advies gegeven over hoe u uw site kunt verbeteren. Het advies is goed voor het verbeteren van uw website, dus het doet geen pijn om een ​​stapje terug te doen, het te lezen en uw site elke dag te verbeteren.
Laten we met deze onbevestigde update nu afwachten hoe de zaken verlopen en of Google reageert. Wij houden u op de hoodgte, via onze gratis newsbrieven? Ontvang website, SEO & marketing tips die je zelf kan toepassen op je website!