Hoe kan ik de paginasnelheid verhogen?

Hoe je de verkoop kunt verdrievoudigen met de
juiste online marketing strategie

Hoe kan ik de paginasnelheid verhogen??

 

Hoewel er veel aspecten zijn aan het versnellen van pagina’s, zijn hier vier belangrijke dingen om naar te kijken om de laadtijd van de pagina te verbeteren. Websitesnelheid is nu cruciaal in 2020, maar zal in 2021 verplicht zijn met de release en vereisten voor Core Web Vitals .

Ons SEO-bedrijf is altijd toonaangevend geweest op het gebied van strategieën en kan u helpen uw site te passeren en te kwalificeren voor naleving ter voorbereiding op het Googles Core-algoritme (Core Web Vitals) dat in 2021 komt! Enkele van de elementen van Web Vitas zijn latentie, TTFB (tijd tot eerste byte), LCP, FID, CLS, eerste contextuele verf en algehele laadtijden.

Het sneller krijgen van uw site is geen gemakkelijke taak, vooral met betrekking tot Web Vitals. Het kan een paar weken testen duren om de juiste balans voor uw site te vinden. In sommige gevallen kan het maanden duren om problemen met de sitesnelheid op te lossen. Neem contact met ons op voor meer informatie over het gereedmaken van uw site in 2021!

Optimeer Afbeeldingen: De meest optimale indeling kunt u uw foto’s converteren naar in deze dag en leeftijd is WebP. Meerdere WordPress-plug-ins kunnen dit voor al uw afbeeldingen doen, waarbij enkele van de beste zijn premium-plug-ins waarvoor u moet betalen. Een betaalde plug-in om WordPress uit te proberen is Smush Pro. Smush Pro kan al uw bestanden doorlopen en ze comprimeren en nieuwe afbeeldingen comprimeren. U kunt ook een gratis webtool gebruiken op Compressor.io.

Hoewel er andere plug-ins en manieren zijn om uw afbeeldingen zonder Webp te comprimeren, zult u niet dezelfde compressieverhouding zien terwijl uw afbeeldingen dezelfde hoge kwaliteit behouden. Als u Webp niet kunt gebruiken, raden we u aan JPG’s te gebruiken voor foto’s en PNG’s voor bestanden waarvan u geen kwaliteit wilt verliezen bij het comprimeren.

Een van de gemakkelijkste manieren om afbeeldingen te optimaliseren, is door ze te verkleinen tot de breedte waarop ze op de pagina worden weergegeven. Als een afbeelding bijvoorbeeld wordt weergegeven op 800px, gebruik dan geen afbeeldingsbestand van 2000px, pas het formaat aan tot 800px. Het aanpassen van de afbeeldingsgrootte en compressie kan worden gedaan in Adobe Photoshop of andere beeldbewerkingsprogramma’s zoals GIMP, dat gratis is.

Verklein HTML, CSS, JavaScript: websites laden doorgaans een groot aantal Javascript- en CSS-bestanden die de webbrowser kunnen opblazen. Om hogere snelheden te bereiken, zijn er WordPress-plug-ins die ervoor kunnen zorgen dat uw code voor u wordt verkleind. Dit resulteert in snellere laadtijden omdat zaken als lange variabelen en functienamen worden verminderd.

Gebruik een Content Delivery Network (CDN): CDN’s zijn een geweldige manier om uw site te versnellen. Ze slaan kopieën van bestanden van uw website op servers over de hele wereld op, zodat wanneer een gebruiker een bestand of afbeeldingen opvraagt. De afbeelding of gegevens worden geleverd vanaf de dichtstbijzijnde server naar hun locatie. Onze keuze is Cloudflare. Cloudflare geeft je de beste waar voor je geld en bevat ook een WAF (webapplicatie-firewall) om slechte bots en hackpogingen, met name de gevreesde DDoS-aanvallen, te helpen verminderen. Om in te stellen, moet u uw DNS wijzigen om CloudFlare’s DNS te gebruiken, dus houd uw domeinregistreerder bij de hand.

Gebruik browsercaching:  browsercaching kan een geweldig hulpmiddel zijn, maar soms is het een tweesnijdend zwaard. Indien correct geconfigureerd, kan de gebruiker pagina’s op uw site bekijken zonder alle bestanden opnieuw te hoeven downloaden. Door toe te staan dat gegevens op de computer van de gebruiker worden opgeslagen, kan soms een oudere versie van een bestand worden weergegeven.

Als u WordPress gebruikt, kunt u eenvoudig caching inschakelen met de plug-in W3 Total Cache of WP Rocket (onze keuze). Navigeer gewoon naar Paginacache onder Algemene instellingen om het in te schakelen. Als u WordPress niet gebruikt, kunt u caching inschakelen in uw .htaccess-bestand als u Apache gebruikt. Caching kan de prestaties tot 10x versnellen.

Waarom is sitesnelheid belangrijk voor SEO?

Niet alle rankingfactoren zijn aspecten van uw site die u kunt beheren. U kunt bijvoorbeeld niet bepalen hoeveel backlinks u heeft. Het is aan de eigenaren van websites of ze je een link willen geven. Paginasnelheid is echter een factor waarover u volledige controle heeft.

Het is aan jou of je afbeeldingen wilt comprimeren, een CDN wilt gebruiken, cachebestanden wilt gebruiken en bronnen wilt verkleinen, zodat je site sneller laadt. Het hebben van een snellaadsite heeft meerdere voordelen. Ten eerste zullen mensen minder snel stuiteren als uw website meteen verschijnt. Als het laden te lang duurt, vertrekken mensen voordat ze de inhoud op uw site zien.

En het ergste is dat Google en andere zoekmachines actief het bouncepercentage van uw pagina meten. Dus als u uw laadtijden kunt verbeteren, zult u uw bedrijf een plezier doen, niet alleen omdat meer mensen uw site zullen bezoeken, maar ook dat uw positie in de zoekmachine zal verbeteren.

Maak je geen zorgen als je denkt dat je niet alle aspecten van een snellaadsite alleen kunt aanpakken. We zijn hier om te helpen. Test onze website om te zien hoe bekwaam we zijn in het verbeteren van de paginasnelheid. We hebben de hoogste scores op alle testtools die er zijn. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte over hoe we u kunnen helpen de snelheid van uw site te verbeteren.

Paginasnelheid is een rankingfactor

Paginasnelheid is een belangrijke factor voor zoekmachines zoals Google. Als het laden van uw site te lang duurt, verlaten gebruikers uw site en zoeken zoekmachines daarnaar. Websitesnelheid is het geval voor zowel mobiele als desktopversies van uw website. Beide formaten moeten snel worden geladen met de nadruk op mobiel.

Wanneer te veel mensen uw site verlaten, zullen zoekmachines uw rangschikking dienovereenkomstig aanpassen. Ze zien het als gebruikers die niet kunnen vinden wat er op uw pagina staat, ongeacht of de informatie er is. Als mensen vertrekken voordat ze de inhoud kunnen zien omdat uw site te langzaam laadt, weet u dat u die problemen op uw website moet oplossen.

Hoe slechte laadsnelheid uw bedrijfsresultaten beïnvloedt

Gebruikers verwachten dat een website niet langer dan twee seconden of minder wordt geladen. Als het drie seconden duurt, beginnen ze de pagina’s te verlaten. Bovendien, als uw site te lang duurt om te laden, zeggen kopers dat ze later niet terugkomen om een aankoop te doen, en bijna de helft van de kopers zegt dat ze die ervaring met een vriend zouden delen.

Onderzoek van Akamai laat zien dat een vertraging van twee seconden in de laadtijd van de pagina het bouncepercentage met meer dan 100% verhoogt. Een vertraging van één seconde in paginasnelheid kan u 7% aan verkoop kosten.

Hoe u uw paginasnelheid kunt controleren

Wilt u zien hoe uw website presteert? Hier zijn een paar tools om je te helpen.

Page Speed Insights: Dit is de tool van Google waarbij Lighthouse de back-endgegevens aandrijft. Ze geven u een score van hoe uw site presteert op mobiel en desktop, samen met een reeks aanbevelingen over wat u kunt doen om de snelheid van uw site te verbeteren. Er zijn drie gebieden waar aandacht moet worden besteed aan laboratoriumgegevens, kansen en diagnostiek.

De laboratoriumgegevens tonen informatie zoals de eerste inhoudelijke verf en snelheidsindex. Hier worden statistieken over uw site opgemaakt. Bij kansen ziet u gebieden waar u uw paginasnelheid kunt verbeteren, samen met geschatte tijdsbesparingen. Een voorbeeld van wat u hier ziet, is het vermijden van omleidingsketens. Bij diagnostiek ziet u aanvullende suggesties, zoals het verminderen van de impact van code van derden.

WebPageTest.org: (een van onze favorieten)  Voer in Webpagetest.org uw website in en kies een testserverlocatie (het dichtst bij u) en een apparaat om de pagina van te laden. Ze zijn een beetje achterhaald met hun mobiele apparaten. U kunt echter een nuttige browser selecteren, vooral als u uw analyse controleert om erachter te komen welke browsergebruikers op uw site het vaakst gebruiken. U kunt ook uw verbindingssnelheid kiezen als u wilt zien hoe lang het duurt om uw site te laden op mobiel versus desktop.

Kies ook 3G of 4G in verbindingssnelheid onder geavanceerde instellingen om te zien hoe lang het duurt voordat uw site op mobiel wordt geladen. Ze zullen uw site beoordelen op meerdere aspecten, waaronder de tijd tot de eerste byte, beeldcompressie, caching van statische inhoud en het gebruik van CDN’s. Ze voeren de test 3 keer uit, zodat u een nauwkeurige weergave krijgt van uw laadtijd.

GT Metrix: Met deze tool kunt u de locatie, browser en andere opties alleen wijzigen als u bent ingelogd. Ze geven u een algemene score, samen met de totale laadtijd en paginagrootte. U wordt ook beoordeeld op meerdere bruikbare aspecten, zoals het uitstellen van het parseren van Javascript en het verkleinen van code.

Pingdom: Met Pingdom kunt u ook een locatie kiezen om uit te testen. Pingdom beoordeelt uw site op een schaal van nul tot 100. Ze bieden ook paginagrootte, laadtijd en verzoeken. Pingdom-lijstgebieden waar u de prestaties van uw pagina kunt verbeteren, zoals het comprimeren van inhoud met gzip en het gebruik van cookievrije domeinen. Ze tonen ook een tijdlijn van hoe lang het duurt om elke bron op uw site te laden.

Met deze vier PageSpeed-tools heeft u een beter idee van hoe goed u het doet en op welke gebieden u uw paginasnelheid kunt verbeteren. Hoe langzamer uw pagina wordt geladen, hoe meer gefrustreerd uw gebruikers zullen zijn en hoe kleiner de kans dat u zal een hoge rang kunnen behalen. Volg het advies van de tools en voer de tests opnieuw uit totdat u een goed cijfer krijgt.

Waarom paginasnelheid belangrijk is voor lokaal zoeken

Nu Google lokale sites hoger scoort om de laatste tijd lokale bedrijven onder de aandacht te brengen, wat is een betere tijd om aan paginasnelheid te werken dan wanneer u zo dicht bij de nummer één positie staat voor lokale resultaten? U denkt misschien: waarom moet ik aan paginasnelheid werken als Google mijn site al op een hogere positie plaatst voor lokale zoekopdrachten? Het antwoord is dat u een uitstekende kans voor nog meer zaken misloopt.

Paginasnelheid is iets waar u volledige controle over heeft, dus waarom zou u niet profiteren van uw kans om op te vallen en meer inkomsten te genereren? Met een snelle site op zowel mobiel als desktop, zullen uw gebruikers eerder een aankoop doen.

Hoe u uw paginasnelheid voor uw mobiele site kunt verhogen

Het verhogen van de snelheid van uw mobiele pagina is vergelijkbaar met het verhogen van de snelheid van uw desktoppagina, maar er zijn verschillende wijzigingen die u kunt implementeren om een snelle laadtijd te garanderen:

Gebruik HTTP / 2. HTTP / 2 wordt de nieuwe standaard dankzij efficiëntere compressie, prioritering en het laden van gegevens. HTTP / 2 laadt gegevens sneller en efficiënter. Met HTTP / 2, alles is geladen in een keer . Dat is cruciaal als je bedenkt hoeveel geduld mensen hebben bij het gebruik van een mobiel. Merk op dat HTTP / 3 onderweg is en binnenkort zal worden vrijgegeven. HTTP / 3 zal de laadtijden drastisch verhogen, wat sneller zal zijn dan HTTP / 2

Bied een andere mobiele ervaring aan dan uw desktopsite . Responsief ontwerp betekent meer dan alleen het formaat van uw website wijzigen. Uw site moet een andere ervaring bieden voor de mobiele gebruiker. Dit kan een hamburgermenu zijn dat wordt uitgebreid wanneer erop wordt geklikt in plaats van kostbare ruimte in beslag te nemen met het hele menu. Een site die eenvoudigweg een verkleinde versie van de desktopsite is, biedt de gebruiker niet het soort ervaring waardoor hij op uw website blijft en mogelijk een aankoop doet.

Mobiele gebruikers weten wat ze zoeken wanneer ze een site bezoeken. En dat omvat niet overweldigende advertenties en afbeeldingen die het hele scherm beslaan. Zorg ervoor dat uw inhoud correct wordt geladen voor mobiele gebruikers, en u zult een toename van betrokkenheid en rangen zien.

 

Nog meer aanbevelingen

Andere aanbevelingen om de paginasnelheid te verbeteren

Minimaliseer HTTP-verzoeken: hoe minder verzoeken uw site doet, hoe sneller deze zal zijn. Dit komt omdat er verschillende stappen zijn die het HTTP-protocol moet doorlopen om de overdracht van de bestanden te starten.

De eerste stap om HTTP-verzoeken te verminderen, is op te merken hoeveel uw pagina maakt. Je kunt erachter komen met de ontwikkelaarstools van Chrome. Klik met de rechtermuisknop op uw pagina en druk op inspecteren en klik vervolgens op Netwerk om te zien hoeveel verzoeken u indient. U kunt het aantal verzoeken verlagen door bestanden zoals JavaScript en CSS te combineren.

Laad JavaScript en CSS asynchroon: asynchroon laden van uw bestanden betekent dat ze niet worden geblokkeerd wanneer ze proberen te worden geladen. JavaScript- en CSS-bestanden worden doorgaans geblokkeerd en kunnen slechts één voor één worden geladen. Als u ze allemaal tegelijk laadt, wordt de paginasnelheid drastisch verhoogd. Als u WordPress gebruikt, probeer dan de plug-in WP Rocket om dit automatisch voor u te laten doen door de instelling te controleren,

Het laden van JavaScript uitstellen: JavaScript-bestanden laden voordat de rest van de pagina wordt geladen, betekent dat de inhoud niet kan worden weergegeven totdat de JavaScript-bestanden zijn uitgevoerd. Als u uw JavaScript onderaan uw pagina plaatst, kunt u dit voorkomen. Je kunt hiervoor ook WP Rocket op WordPress gebruiken.

Snelle en veilige webhosting: waar u uw website host, is een van de meest cruciale factoren voor hoe snel een pagina wordt geladen. Als u een trage webhost gebruikt, zoals op een gedeelde server met tonnen accounts, een VPS-server met niet veel CPU-snelheid of een trage dedicated server, is het misschien tijd om te upgraden.

Gzip-compressie: u comprimeert mogelijk al afbeeldingen op uw site, maar comprimeert u ook de code? Door Gzip-compressie in te schakelen, kunt u de HTML-, CSS- en JavaScript-bestanden comprimeren voor extra verbeteringen van de paginasnelheid.

Controleer uw webserver, of als u WordPress gebruikt, controleer dan uw plug-ins om te zien of Gzip is ingeschakeld. Ofwel WP Rocket of W3 Total Cache ondersteunen beide Gzip in WordPress. Als je WordPress niet gebruikt, maar je gebruikt Apache, bewerk dan je .htaccess-bestand om Gzip te gebruiken. De meeste moderne browsers ondersteunen ook Gzip, waardoor het een uitstekende keuze is om te gebruiken.

Gebruik externe hostingproviders: door gebruik te maken van een externe hostingprovider, kunt u het bandbreedtegebruik voor grote bestanden verminderen en ze zelfs tijdens piekuren met hoge snelheden leveren. Niet alleen dat, maar het maakt back-ups meer ruimte in beslag en kan het terugzetten van een back-up moeilijker maken.

Een populaire keuze om bestanden te hosten is Amazon. Je kunt ook videobestanden hosten op YouTube of Vimeo. Een van de belangrijkste voordelen van YouTube is dat zodra je mensen je video laat zien, deze zal worden vertoond aan de rest van het YouTube-publiek, wat zal zijn als gratis adverteren voor je site. Vimeo is een andere optie met een videospeler met een meer minimalistisch ontwerp en die je video’s kan weergeven, zelfs als er veel vraag naar is.

Stroomlijn CSS: als u CSS-stijlen herhaalt op elementen van uw site, wilt u misschien een CSS-bestand gebruiken dat de redundantie vermindert. Het is het beste om al uw CSS in één bestand te groeperen om de laadtijden van de server te verminderen.

Luie laadinhoud: door prioriteit te geven aan de inhoud die boven de vouw wordt geladen, wat een gebruiker voor het eerst ziet wanneer ze naar uw pagina gaan, kunt u de downloadtijden verkorten. Omdat de inhoud onder de vouw wordt geladen wanneer een gebruiker naar beneden scrolt, vermindert u de tijd die nodig is om de pagina te laden. Een manier om inhoud lazy-load te krijgen, is het gebruik van WP Rocket (als je WordPress gebruikt). Open eenvoudig de WP Rocket-plug-inpagina en selecteer onder het tabblad Basis luie laadafbeeldingen.

Verminder uw aantal plug-ins: als u WordPress gebruikt, is het gemakkelijk om tonnen plug-ins te gebruiken met alle functies waarmee u uw site kunt aanpassen. Daar zit echter een keerzijde aan. Als u te veel plug-ins toestaat, zal er veel meer code op uw website worden geladen, wat de serverbelasting en responstijden zal verhogen.

Een manier om te bepalen welke plug-ins op uw site moeten worden geactiveerd of gedeactiveerd, is door ze selectief een voor een uit te schakelen en een tool voor het testen van de paginasnelheid te gebruiken om te zien welke verbeteringen kunnen worden aangebracht door elke plug-in een voor een uit te schakelen. Controleer of een van uw plug-ins in functionaliteit overlapt. Dat is een andere manier om te bepalen welke plug-ins moeten worden verwijderd.

Redirects verminderen: lange redirect-ketens kunnen de laadtijd van uw site vertragen. Dit komt omdat de browser meerdere verzoeken moet doen om uiteindelijk bij de pagina te komen die u aanvraagt.

Upgrade WordPress: als u WordPress gebruikt, wilt u deze up-to-date houden naar de nieuwste versie. Hierdoor kunnen niet alleen prestatieverbeteringen worden geboden, maar worden ook bugs en beveiligingsproblemen opgelost.

Optimaliseer achtergrondprocessen: als je WordPress gebruikt en je hebt back-ups gepland, dan zijn deze processen erg resource-intensief. Ze kunnen uw site aanzienlijk vertragen, vooral als uw site veel GB’s in beslag neemt. Om de impact hiervan te verminderen, plant u back-ups naar niet-piekmomenten wanneer uw server een lagere belasting heeft.

Optimaliseer blogposts om fragmenten weer te geven: In WordPress is de standaard voor uw blogpagina om de volledige artikelen te tonen. Als u naar instellingen gaat en leest, kunt u dit alleen wijzigen om een samenvatting weer te geven. Dit verkleint de paginagrootte en verhoogt de paginasnelheid, en het zal meer weergaven naar verschillende pagina’s van uw blog opleveren, wat meer geld kan opleveren als u advertenties vertoont.

Verdeel opmerkingen in pagina’s: ben je ooit op een site geweest die honderden opmerkingen op één pagina heeft geladen? Dat is een slechte keuze, omdat de meeste mensen niet alle opmerkingen lezen en het even duurt om ze te laden en het kan een browser vertragen. Door in instellingen en discussies te gaan, kunt u de opmerkingen in meerdere pagina’s in WordPress onderbreken. Hierdoor wordt de pagina sneller geladen en wordt de gebruiker niet overweldigd.

Kies een thema dat is geoptimaliseerd voor snelheid : sommige thema’s in WordPress zitten vol met mooie ontwerpen, CSS en JavaScript. Door het juiste thema voor uw site te kiezen, kan dit een aanzienlijke impact hebben op hoe snel uw site wordt geladen.

Installeer snellere plug-ins: door langzaam ladende plug-ins op uw site te vervangen, kunt u de prestaties met WordPress versnellen. Sommige plug-ins zitten vol met functies en onnodige code. We raden aan om te zoeken naar plug-ins die dezelfde functies bieden, maar die compacter en beter geschreven zijn.

Lange blogberichten opsplitsen in meerdere pagina’s: berichten met een lange vorm hebben de neiging hoog te scoren in zoekmachines. Ze kunnen uw site echter vertragen. WordPress biedt hiervoor een gemakkelijke oplossing. Voeg eenvoudig <! –– volgende pagina ––> toe aan de plaats waar u het artikel wilt opsplitsen en het zal het in meerdere pagina’s splitsen.

Optimaliseer de database: bestaat uw site al een tijdje? Het kan onnodige dingen bevatten, zoals berichten in de prullenbak en ongebruikte tags. Gelukkig is er een plug-in die dat soort dingen kan opruimen. Installeer gewoon WP Sweep om uw database met één klik te optimaliseren.

Beperk postrevisies: meerdere revisies van posts kunnen uw database verzwaren. Als u alleen de laatste vier wijzigingen voor elk bericht wilt opnemen, voegt u dit eenvoudig toe aan wp-config.php: define( ‘WP_POST_REVISIONS’, 4 );nu negeert u revisies als er meer dan 4 zijn.

Hotlinking blokkeren: als u een veelbezochte website heeft, bestaat de kans dat mensen er inhoud van gaan stelen en dat ze deze mogelijk rechtstreeks van uw servers laden. Om dit te voorkomen, kunt u, als u Apache gebruikt, uw .htaccess-bestand alleen bewerken om uw verwijzer toe te staan.

Gebruik een firewall op DNS-niveau: we noemden al het gebruik van Cloudflare als CDN, maar ze kunnen ook als firewall fungeren als je je DNS configureert om ze te gebruiken. Dit kan brute force-pogingen blokkeren om uw site te hacken, wat anders ook de server zou belasten.

PHP upgraden: naast het upgraden van WordPress kan het upgraden van PHP ook extra prestatieverbeteringen bieden. De nieuwste versie van PHP is geoptimaliseerd om sneller te werken en beter te presteren. Hoewel u misschien gewend bent om uw huidige versie van PHP te gebruiken en het kan moeilijk zijn om te upgraden, komt dit uw site ten goede.

Controleer nu uw paginasnelheid en kijk wat voor soort aanbevelingen u kunt analyseren en oplossen. Als u hulp nodig heeft, helpt het team hier bij SEO Inc. u graag! Neem vandaag nog contact met ons op  voor meer informatie over hoe we u kunnen helpen uw site te optimaliseren, niet alleen voor zoekmachines, maar ook voor een betere gebruikerservaring.

Onze Online reputatiemanagement specialisten zijn actief in de volgende plaatsen:

PROVINCIE ANTWERPENPROVINCIE LIMBURGPROVINCIE OOST-VLAANDEREN
• Antwerpen  
• Aartselaar• Alken• Aalter
• Antwerpen• As• Assenede
• Arendonk• Beringen• Berlare
• Baarle-Hertog• Bilzen• Beveren
• Balen• Bocholt• Brakel
• Beerse• Borgloon• Buggenhout
• Berlaar• Bree• De Pinte
• Boechout• Diepenbeek• Deinze
• Bonheiden• Dilsen-Stokkem• Denderleeuw
• Boom• Genk• Dendermonde
• Bornem• Gingelom• Destelbergen
 Borsbeek• Halen• Eeklo
• Brasschaat• Ham• Erpe-Mere
• Brecht• Hamont-Achel• Evergem
• Dessel• Hasselt• Gavere
 Duffel• Hechtel-Eksel• Gent
• Edegem• Heers• Geraardsbergen
• Geel• Herk-de-Stad• Haaltert
• Grobbendonk• Herstappe• Hamme
• Heist-op-den-Berg• Heusden-Zolder• Herzele
 Hemiksem• Hoeselt• Horebeke
• Herentals• Houthalen-Helchteren• Kaprijke
• Herenthout• Kinrooi• Kluisbergen
• Herselt• Kortessem• Knesselare
• Hoogstraten• Lanaken• Kruibeke
• Hove• Leopoldsburg• Kruishoutem
• Hulshout• Lommel• Laarne
• Kalmthout• Lummen• Lebbeke
• Kapellen• Maaseik• Lede
• Kasterlee• Maasmechelen• Lierde
• Kontich• Meeuwen-Gruitrode• Lochristi
• Laakdal• Neerpelt• Lokeren
• Lier• Nieuwerkerken• Lovendegem
• Lille• Opglabbeek• Maarkedal
• Lint• Overpelt• Maldegem
• Malle• Peer• Melle
• Mechelen• Riemst• Merelbeke
• Meerhout• Sint-Truiden• Moerbeke
• Merksplas• Tessenderlo• Nazareth
• Mol• Tongeren• Nevele
• Mortsel• Voeren• Ninove
• Niel• Wellen• Oosterzele
• Nijlen• Zonhoven• Oudenaarde
• Olen• Zutendaal• Ronse
• Oud-Turnhout • Sint-Gillis-Waas
• Putte • Sint-Laureins
• Puurs • Sint-Lievens-Houtem
• Ranst • Sint-Martens-Latem
• Ravels • Sint-Niklaas
• Retie • Stekene
• Rijkevorsel • Temse
• Rumst • Waarschoot
• Schelle • Waasmunster
• Schilde • Wachtebeke
• Schoten • Wetteren
• Sint-Amands • Wichelen
• Sint-Katelijne-Waver • Wortegem-Petegem
• Stabroek • Zele
• Turnhout • Zelzate
• Vorselaar • Zingem
• Vosselaar • Zomergem
• Westerlo • Zottegem
• Wijnegem • Zulte
• Willebroek  
• Wommelgem  
• Wuustwezel  
• Zandhoven  
• Zoersel  
• Zwijndrecht  
PROVINCIE VLAAMS-BRABANTPROVINCIE WEST-VLAANDERENBRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST
   
• Affligem• Anzegem• Anderlecht
• Asse• Ardooie• Brussel
• Beersel• Avelgem• Elsene
• Begijnendijk• Beernem• Etterbeek
• Bekkevoort• Blankenberge• Evere
• Bertem• Bredene• Ganshoren
• Bever• Brugge• Jette
• Bierbeek• Damme• Koekelberg
• Boortmeerbeek• De Haan• Oudergem
• Boutersem• De Panne• Schaarbeek
• Diest• Deerlijk• Sint-Agatha-Berchem
• Dilbeek• Dentergem• Sint-Gillis
• Drogenbos• Diksmuide• Sint-Jans-Molenbeek
• Galmaarden• Gistel• Sint-Joost-ten-Node
• Geetbets• Harelbeke• Sint-Lambrechts-Woluwe
• Glabbeek• Heuvelland• Sint-Pieters-Woluwe
• Gooik• Hooglede• Ukkel
• Grimbergen• Houthulst• Vorst
• Haacht• Ichtegem• Watermaal-Bosvoorde
• Halle• Ieper 
• Herent• Ingelmunster 
• Herne• Izegem 
• Hoegaarden• Jabbeke 
• Hoeilaart• Knokke-Heist 
• Holsbeek• Koekelare 
• Huldenberg• Koksijde 
• Kampenhout• Kortemark 
• Kapelle-op-den-Bos• Kortrijk 
• Keerbergen• Kuurne 
• Kortenaken• Langemark-Poelkapelle 
• Kortenberg• Ledegem 
• Kraainem• Lendelede 
• Landen• Lichtervelde 
• Lennik• Lo-Reninge 
• Leuven• Menen 
• Liedekerke• Mesen 
• Linkebeek• Meulebeke 
• Linter• Middelkerke 
• Londerzeel• Moorslede 
• Lubbeek• Nieuwpoort 
• Machelen• Oostende 
• Meise• Oostkamp 
• Merchtem• Oostrozebeke 
• Opwijk• Oudenburg 
• Oud-Heverlee• Pittem 
• Overijse• Poperinge 
• Pepingen• Roeselare 
• Roosdaal• Ruiselede 
• Rotselaar• Spiere-Helkijn 
• Scherpenheuvel-Zichem• Staden 
• Sint-Genesius-Rode• Tielt 
• Sint-Pieters-Leeuw• Torhout 
• Steenokkerzeel• Veurne 
• Ternat• Vleteren 
• Tervuren• Waregem 
• Tielt-Winge• Wervik 
• Tienen• Wevelgem 
• Tremelo• Wielsbeke 
• Vilvoorde• Wingene 
• Wemmel• Zedelgem 
• Wezembeek-Oppem• Zonnebeke 
• Zaventem• Zuienkerke 
• Zemst• Zwevegem 

O N Z E   V I S I E

Een ervaren online marketing bureau. We willen bedrijven varanderen op de manier hoe ze spreken, luisteren en online communiceren.