Online Marketing » SEO Antwerpen » zoekmachine optimalisatie

Google’s grootste zoekalgoritme-updates

SEO specialisten Antwerpen

Uitrol van Google-updates verrast webmasters en SEO specialisten steeds vaker. Google biedt nooit uitleg over hoe de algoritmewijzigingen werken, maar webmasters en SEO experts hebben wel zin in de updates en hun effect op de ranglijst.

Men zag veel actie wat betreft updates, vergeleken met vorig jaar. Het jaar begon met een onbevestigde update, die volatiliteit in SERP’s zag. Er werd gespeculeerd dat de update was gekoppeld aan Penguin- of Panda-integratie, maar Google ontkende dit ronduit.

De AdWords-plaatsing-update maakte advertentieruimte op Google nog waardevoller. Nu de advertenties in de rechterkolom verdwenen zijn, is bieden op AdWords voor het bovenste blok zeer concurrerend geworden. Het bovenste blok biedt nu plaats aan vier advertenties, waardoor de organische resultaten nog verder werden gedrukt. SEO’s hebben dit niet grappig gevonden, maar Google richt zich op het leveren van meer waarde aan adverteerders.

Accelerated Mobile Page Listing (AMP) -update houdt de inzet van Google bij om de mobiele ervaring van gebruikers te verbeteren. De update plaatst de AMP-pagina’s op speciale plaatsen of met de speciale AMP-aanduiding. AMP is een door Google ondersteund open source-project dat uitgevers helpt bij het maken van uitgeklede versies van webpagina’s die sneller worden geladen.

Eerder werd een onbevestigde update uitgebracht, die grote schommelingen op alle rangschikkingsinstrumenten vertoonde. De mobielvriendelijke update werd uitgerold, wat de effectiviteit van mobielvriendelijkheid als ranking-signaal verhoogde. Aangezien bijna alle websites al mobiel geoptimaliseerd zijn, zorgde dit niet voor veel fluctuatie in SERP’s.

Possum-update zorgde voor de diversificatie van lokale zoekresultaten of Google Maps-resultaten. De update verbreedde de fysieke stadsgrenzen, waardoor meer bedrijven in de zoekresultaten verschenen en hun ranking verbeterde. Dubbele vermeldingen met vergelijkbare adressen of andere details werden uitgefilterd en de locatie van de zoeker beïnvloedde de resultaten in grotere mate.

Universal results shakeup update verwijderde afbeeldingsresultaten van ongeveer 50% zoekopdrachten en pushte afbeeldingsresultaten in veel gevallen naar de tweede pagina. De update opende een nieuwe organische positie op de eerste pagina met zoekresultaten.

Penguin 4 update en onbevestigde updates ronden een zeer spannend jaar af, waarin verschillende belangrijke veranderingen in het Google-algoritme optraden.

Onze SEO specialisten Antwerpen kunt u inschakelen als u op zoek bent naar ervaren SEO specialist. Wij bieden freelance SEO antwerpen specialisten voor zowel grote als kleine opdrachten. Neem contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden. U kunt zich ook inschrijven voor onze maandelijkse SEO nieuwsbrief.